Conversie Optimalisatie Traject

Het wordt voor steeds meer bedrijven belangrijker om conversie optimalisatie toe te passen op hun webshop of website. Je wilt natuurlijk als bedrijf dat de bezoeker een bepaalde actie uitvoert op jouw platform. Dit kan een bestelling zijn of het invullen van een contactforumulier.

Door middel van Hotjar, een conversie optimalisatie tool, maakt Dilento Digital het jou inzichtelijk. Recordings en heatmaps geven in deze tool aan welke stappen de bezoeker doorloopt.

Er zijn veel componenten binnen de website of webshop die ervoor kunnen zorgen dat een potentiële klant niet converteert. Dit kan variëren van een niet-werkende filter tot het niet duidelijk vermelden van de USPs.

Hoe werkt conversie optimalisatie?

Dilento Digital gaat samen eerst met de klant bepalen wat de doelen zijn van een website of webshop. Door te achterhalen wat de doelen zijn kunnen we bepalen waar de website of webshop geoptimaliseerd moet worden. Bij een webshop is vaak het doel het plaatsen van een bestelling, we gaan dan kijken naar optimalisatie punten op de winkelwagenpagina, checkout-pagina of betalingspagina. Dit doen we door de data in Google Analytics te analyseren.  Als we achterhaald hebben waar het conversie probleem zit gaan we naar oplossingen zoeken om dit probleem te tackelen en zo een hogere conversie-ratio te krijgen.

Wat levert conversie optimalisatie op?

Door conversie optimalisatie technieken toe te passen op een website of webshop kun je ontdekken wie jouw website bezoeker nu exact is en wat deze belangrijk vindt. Door dit te achterhalen middels technieken als A/B testing, heatmaps en online survey’s kun je een platform optimaliseren voor een hogere conversie.

De voordelen van conversie optimalisatie op een rijtje

  • Hogere conversies, dus meer omzet
  • Een website met een hoger rendement
  • Conversie optimalisatie levert ook op de langere termijn meer op voor uw website
  • Tevreden en loyale bezoekers

Wil je meer weten over conversie optimalisatie (CRO)?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
We geven graag advies op het gebied conversie optimalisatie.

Vraag direct vrijblijvend advies aan!

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.